Pasta kanapkowa

 


Ta pasta dedykowana jest wszystkim miłośnikom oliwek, do których należę. Szkoda, że ​​nie rosną one w naszych szerokościach geograficznych i musimy kupować je w sklepach. Niestety, smak marynaty nie wszystkim odpowiada. Właśnie w takich przypadkach warto sięgnąć po przepisy na przekąski, które znacząco nie tylko odmienią smak marynowanych oliwek, ale także wzbogacą je o nowe walory smakowe.

Składniki:

jajka 2 szt.

oliwki 200 g

oliwa z oliwek 1 łyżka

sok z cytryny 1 łyżka

sól, przyprawy.

Przygotowanie:

Ugotuj jajka na twardo. Oliwki i jajka zmiksuj w blenderze. Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Pastę można podawać jako przystawkę z grzankami żytnimi lub chrupkim pieczywem.